Ambassadeur
van de Natuur

Word Ambassadeur van de Natuur

Ambassadeurs geven de natuur kleur!

Als je kiest voor een Gaia Nature Fund abonnement word je onze Ambassadeur van de Natuur! Je doneert 15 euro aan natuurbehoud bovenop de reguliere abonnementsprijs van GaiaZOO. Zo steun je bedreigde diersoorten dichtbij én ver weg.

Ambassadeurs van de Natuur ontvangen naast alle voordelen van een regulier GaiaZOO-abonnement:
• Een speciale Gaia Nature Fund abonnementspas.
• Updates uit het veld met de persoonlijke verhalen van natuurbeschermers en de diersoorten waar zij zich voor inzetten.
• Uitnodigingen voor speciale Gaia Natuur Colleges over beschermingsprojecten die het Gaia Nature Fund steunt.

Kies zelf welke soort jij wilt steunen: de blauwkeelara, de bongo of het dwergnijlpaard!

Nieuw regenwoud

Er leven nog maar zo’n 100 bergbongo’s in de heuvels van Mount Kenya. Door ontbossing voor mijnbouw en stroperij worden ze steeds verder teruggedrongen. Het Bongo Surveillance Project gebruikt cameravallen om het leefgebied van de schuwe bongo in kaart te brengen.

Samenwerking met de bevolking is essentieel om de bergbongo te behouden. Dagelijks patrouilleren 16 lokale rangers door het leefgebied om stropers en valstrikken op te sporen. Met jouw bijdrage als Ambassadeur van de Natuur kan Bongo Surveillance Project de juiste kleding en materialen voor dit werk aanschaffen!
Ook is BSP actief op 22 scholen met een Wildlife Club. Samen met de leerlingen kweken en planten ze duizenden boompjes. Zo laten ze samen nieuw regenwoud groeien!

Nestkasten verbeteren

De blauwkeelara is één van de meest bedreigde papegaaiensoorten ter wereld. Ze leven alleen in enkele gebieden in Bolivia. Rond de jaren ’80 waren ze bijna uitgestorven door illegale huisdierhandel en jacht op hun staartveren.

In het Barba Azul Nature Reserve van Stichting Armonia leven de ara’s in veiligheid. De stichting doet onderzoek naar de leefwijze van de vogels en biedt educatie aan de lokale bevolking. Maar groeiende landbouw vormt nog steeds een bedreiging. Oude palmbomen waar de blauwkeelara’s in broeden worden gekapt voor het uitbreiden van ranches.
Stichting Armonia plaatst speciale nestkasten om meer broedlocaties te creëren. Maar door het extreme weer op de open savannes blijkt dit nog een hele uitdaging. Met jouw bijdrage als Ambassadeur van de Natuur kan Stichting Armonia de nestkasten voor de blauwkeelara verbeteren!

Cameravallen

Het dwergnijlpaard leeft diep verscholen in het dichte regenwoud. Hoeveel erg nog zijn is onbekend… Grote delen van hun leefgebied in Ivoorkust, Liberia en Sierra Leone zijn verdwenen. Het regenwoud moet daar plaats maken voor plantages, mijnbouw of landbouw. Ontbossing is het grootste gevaar voor deze bedreigde diersoort!

Natuurorganisaties zetten zich in om dwergnijlpaarden en hun leefgebied te beschermen. Zijn mysterieuze leefwijze maakt dit niet gemakkelijk. Cameravallen kunnen inzicht geven in de leefwijze en verspreiding van deze schuwe dieren. Met jouw bijdrage als Ambassadeur van de Natuur kunnen we het regenwoud en de dwergnijlpaarden beter beschermen!

Ontdek meer!