Hulp voor in beslag
genomen apen!

JACK helpt inbeslag genomen apen!

In Democratische Republiek Congo worden nog dagelijks apen gedood voor hun vlees. De jongen worden gevangen en leveren veel geld op in het illegale circuit. Zij worden verkocht als ‘huisdier’. De organisatie JACK (Jeunes Animaux Confisqués au Katanga) vangt deze kleine apen op en biedt ze een veilig onderkomen in hun opvangcentrum.

Het aantal dieren dat hulp nodig heeft blijft maar stijgen. In december 2023 heeft een van de grootste apen inbeslagnames van Afrika plaatsgevonden en zijn bijna 40 zeer jonge apen onderschept, waaronder 7 kuifmangabeys… Dankzij de steun van dierentuinen en andere organisaties is een groot aantal van de jongen apen al verplaatst naar JACK.
Het Gaia Nature Fund heeft in februari €2.500,- gedoneerd voor de bouw van extra klimstructuren in binnen- en buitenverblijven van de mangabeys. In dit verblijf leven op dit moment namelijk al 8 eerder opgevangen dieren. De nieuwe klimstructuren bieden extra zit- en klimruimte zodat de ‘nieuwe’ jongen na de quarantaineperiode bij de bestaande groep gevoegd kunnen worden.