Doneren aan
Gaia Nature Fund

Donatie voor natuurbehoud

Meerdere keren per jaar doneert het Gaia Nature Fund geld aan natuurorganisaties die bedreigde diersoorten helpen. Jouw steun is daarbij onmisbaar! Je kunt hieronder heel eenvoudig een eenmalige donatie doen. Zo maken we samen natuurbehoud mogelijk! Je kunt zelf het bedrag kiezen dat je wilt doneren.

Hieronder ontdek je hoe wij ervoor zorgen dat jouw donatie op de juiste plek terecht komt.

Donatie voor natuurbehoud

Hoe kiest GNF een beschermingsproject?

Het Gaia Nature Fund hanteert verschillende criteria om passende beschermingsprojecten te kiezen. Het belangrijkste is dat de diersoorten die de projecten beschermen, ook in GaiaZOO leven; én dat ze bedreigd zijn in de natuur.

  • Natuurorganisaties die in aanmerking komen dienen een plan in waarin duidelijk staat beschreven voor welke activiteit ze de donatie willen gebruiken.
  • Het bestuur van Gaia Nature Fund beoordeelt deze aanvragen.
  • Na goedkeuring onderhouden we meerdere keren per jaar persoonlijk contact met de natuurorganisaties om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en de voortgang van projecten.

Onderzoek in het wild

Veel projecten die het Gaia Nature Fund steunt doen onderzoek naar de leefwijze of verspreiding van de diersoort waar zij zich voor inzetten.
Zo wordt niet alleen de populatie in de gaten gehouden, maar kan ook worden gemeten of de beschermingsmaatregelen effect hebben.

Samen met de lokale bevolking

Het beschermen van bedreigde diersoorten kan alleen via een goede samenwerking met de lokale bevolking. Projecten bieden bijvoorbeeld werkgelegenheid of leveren een bijdrage aan een betere levensstandaard. We vinden het ook belangrijk dat projecten aandacht besteden aan natuurbeschermings- educatie en bewustwording.

Updates uit het veld

De bijdrage van het Gaia Nature Fund dient een significant verschil te maken voor het project. Daarom vragen we elke organisatie om updates en een terugkoppeling over de voortgang. Zo kunnen we zien of onze bijdrage daadwerkelijk voor het juiste doel is ingezet.