Hart voor natuurbehoud

In GaiaZOO werken zo’n 75 educatieve vrijwilligers en één ding hebben ze gemeen: passie voor de natuur, voor dieren en ze dragen graag informatie over aan anderen.

Jaarlijks inspireren onze educatie vrijwilligers duizenden bezoekers van GaiaZOO om meer liefde en respect te hebben voor onze kwetsbare aarde. Ze vertellen hen de bijzondere verhalen over de dieren, laten ze de natuur ervaren & beleven en zamelen geld in voor het Gaia Nature Fund om natuurbehoudsprojecten te steunen.

Onze vrijwilligers hebben in 2022
in totaal €90.000 ingezameld!

Hart voor natuurbehoud

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar!

Mede dankzij de toegewijde inzet van educatie vrijwilligers kan het Gaia Nature Fund natuurbehoudsprojecten steunen om bedreigde diersoorten in het wild te helpen.
Maar educatie is net zo belangrijk! Vrijwilligers hebben een groot aandeel in het overbrengen van onze natuurbehoud boodschap op onze bezoekers. Via persoonlijke ontmoetingen verwonderen zij jong en oud over dier & natuur en stimuleren hen om zelf iets terug te doen voor Moeder Aarde.

Wil jij ook onderdeel zijn van ons team? Bekijk hier de vacatures.

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar!

KraaienNest & Edukar

In het KraaienNest en bij de Edukar valt van alles te beleven. Hier mag je namelijk wél aan diervachten voelen. De vrijwilligers vertellen van alles over de verschillende diersoorten. Ontdek hoe dik de schaal van een struisvogel ei is, wat diverse dieren eten én hoe hun poep er uit ziet!

Kijk op de website van GaiaZOO voor de openingstijden.

Educatie op locatie

Ben jij al eens een vrijwilliger tegen het lijf gelopen in één van de volières of in limburgHUIS? Op deze locaties vertellen vrijwilligers van alles over de diersoorten die hier leven en de natuurbehoudsprojecten die het Gaia Nature Fund steunt.

Ze beantwoorden graag jouw brandende dier- of natuur vraag!

Lokale natuur

Onze vrijwilligers begeleiden door het jaar heen allerlei leuke & interessante natuuractiviteiten. Zo brengen we jong én oud in contact met lokale natuur. Wat zit er eigenlijk in een braakbal van een uil? Vis mee naar waterdiertjes of ga samen op zoek naar bodemdiertjes!

Op de website van GaiaZOO vind je de geplande natuuractiviteiten.

Steun natuurbehoud

De bijdrage die je betaalt voor een geboekte activiteit onder begeleiding van een educatie vrijwilliger komt volledig ten goede aan natuurbehoud! Zo help je mee om bedreigde dieren te beschermen. We hebben een divers aanbod met activiteiten voor alle leeftijden.