Een jaar
na de brand

Brandblusmiddelen

Een jaar geleden waren de dorpelingen rond het natuurgebied Bouhachem machteloos tegen het vuur. Veel mensen verloren hun huis en veel bos brandde volledig af. Dit mag niet weer gebeuren! Daarom geeft Barbary Macaque Awareness and Conservation brandblusmiddelen aan de inwoners van enkele dorpen rond het park.

Dit is mogelijk dankzij jouw hulp! Want een groot deel van de bijdragen die het Gaia Nature Fund in de ZOO ontvangt, gaan dit jaar speciaal naar de berberaap in Marokko.

Nieuw: berberaap Pin! 

Breid je GaiaZOO pin-collectie uit met deze speciale berberapen pin. Zo help je deze bedreigde apen in Marokko. En dat is ook komend jaar nog hard nodig, want de bossen zijn na de branden van 2022 nog niet volledig hersteld.

Hoewel er veel leven terug is en de bossen er weer weelderig groen uitzien, zal het nog twee jaar duren voordat de eikenbomen weer eikels zullen dragen. Eikels zijn de belangrijke voedselbron voor berberapen. Daarom geeft het Gaia Nature Fund opnieuw geld om eikels te kopen. Zo helpen we de berberapen door de koude, voedselarme winter heen!

Hoe verliep 2023?

Extra eikels voor berberapen
Het leven komt terug
Er werden zelfs enkele jongen geboren